Urzici cu ciuperci Morilles

Pentru unii ghioceii sunt semnul că primăvara este aproape, însă pentru mine primele urzici apărute pe piață dau vestea cea mare! Săptămâna asta am gătit prima dată pe anul ăsta urzici și m-am gândit să împărtășesc cu voi rețeta. E simplă, rapidă și sănătoasă! 

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 200 gr urzici
  • 100 gr ceapă
  • 5 gr usturoi
  • 100 gr baby spanac
  • 200 ml smântână lichidă
  • 5 gr leuștean
  • 10 gr muștar de Dijon
  • 10 gr unt semi-sărat
  • 20 gr ciuperci Morilles uscate
  • sare și piper

Pentru început se toacă ceapa și usturoiul mărunt și se pun în tigaia în care am lăsat untul să se topească. Separat, într-un vas cu apă călduță se lasă la rehidratat câteva ciuperci Morilles.

Când ceapa și usturoiul s-au înmuiat și au început să prindă culoare se adaugă urzicile spălate și curățate și se lasă la foc mic, până își pierd din volum. Când urzicile sunt aproape gata se adaugă și baby spanacul, leușteanul, o lingură de muștar de Dijon și smântâna lichidă, apoi se mai lasă pe foc încă 10 minute.

La final se adaugă ciupercile rehidratate. Opțional puteți adăuga și morcov ras.

Foarte simplu, nu-i așa? Aștept să îmi spuneți cum v-a ieșit. 🙂

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.