🐙 RAGOÛT DE PIEUVRE (Tocană de caracatiță)

Nu știu voi cum sunteți, dar eu sunt înnebunit după fructe de mare. Așa că vă propun azi să încercați o tocană de caracatiță sau ragoût de pieuvre cum se zice în Franța. 

🍜 INGREDIENTE (pentru 3 porții):
100 gr ceapă
5 gr usturoi
3 gr piper
3 gr sare
1 legătură ceapă verde
1 legătură pătrunjel
100 gr roșii cherry
150 gr broccoli
450 caracatiță fiartă
1 kg roșii
1 litru suc de roșii
250 ml vin roșu 

Timp de preparare: 1 oră, 40 de minute

👨‍🍳 MOD DE PREPARARE 

Să trecem la treabă! Începem prin a fierbe caracatița timp de o oră. Apoi, ne apucăm să pregătim restul: tocăm mărunt ceapa și usturoiul și le călim în ulei de măsline, apoi adăugăm roșiile tăiate în bucăți și le lăsăm pe foc preț de 15 minute.

Apoi adăugăm și sucul de roșii și mai lăsăm 10 minute la fiert, după care adăugăm vinul roșu. 

Sosul nu trebuie să fie nici gros, dar nici lichid. Presărăm sare și piper peste el și, dacă vă place iute, puteți adăuga și bucăți de ardei iute. După toate astea, adăugăm caracatița fiartă deja, roșiile cherry și bucățile de broccoli. Se mai lasă cu totul cam 15 minute la foc mic. La final adăugăm și pătrunjelul tocat și cam asta e tot!

Poftă bună! 🐙🐙🐙

 

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.