O să ziceți că nu e o rețetă obișnuită, dar știți cum sunt. Îmi place să încerc diverse combinații, așa că astăzi vă recomand să încercați bibilică în dovleac. E o nebunie și se pregătește relativ ușor. Mai mult durează așteptarea decât pregătirea în sine. Așa că hai să vedem de ce avem nevoie:
INGREDIENTE:
1 dovleac
2 bibilici
150 g ceapă
1 căpățână de usturoi
1 L de smântână pentru gătit
sare
ulei
piper
cimbru proaspăt
TIMP DE GĂTIRE: aproximativ 3 ore
MOD DE PREPARARE:
Mai întâi curățăm bine dovleacul de conținut și semințe – pe care vă recomand să nu-l aruncați – puteți face o supă cremă de vis cu el.
Apoi îl puneți la cuptor, pe un pat de sare, timp de o oră și jumătate la 210 grade. Începe să miroasă demențial și să prindă o culoare rumenă.


Pregătim în tot acest timp bibilica. Adică tăiem picioarele în două și apoi pieptul și le prăjim în puțin ulei împreună cu ceapa. Apoi adăugăm usturoiul și cimbrul proaspăt. La final, după ce s-a rumenit bine, turnăm smântâna pentru gătit în tigaie și le lăsăm încă o oră.
Ultimul pas: adăugăm conținutul în dovleac și mai lăsăm încă o oră și jumătate la cuptor.
Poftă bună!