Despe mine

Salut! Hai să facem cunoștință. Încep eu. Nu vă supărați pe mine dacă-mi mai scapă câte un cuvânt în franceză. Numele meu e Samuel Torriellec și m-am născut în Normandia. În 2008 am venit în România pentru 3 zile și n-am mai plecat. M-am îndrăgostit de țara asta, de oameni, de mâncare. 

Sunt chef bucătar de aproape 28 de ani. Am făcut școală în Franța, am fost bucătar, cofetar și brutar și am lucrat la un restaurant cu 3 Stele Michelin. Am stat acolo 2 ani și a fost o experiență WOW. Veneam dintr-un oraș foarte mic, unde găteam cu 2-3 oameni în bucătărie, iar când am ajuns la Paris si erau 40 m-am simțit puțin pierdut, dar se spune că dacă visele nu te sperie înseamnă că nu sunt suficient de mari.  Mulți dintre voi mă știți poate de la MasterChef, dar sunt mai mult decât ce se vede pe televizor. Dacă ar fi să aleg o cameră, aleg bucătăria, nu camera de luat vederi. Aici mă simt cel mai bine.

Aici sunt un “nebun”. Pentru că nu poți fi excepțional în bucătărie (ca și în viață), dacă nu ești puțin nebun. Eu sunt “nebunul” care îți arată că e simplu să mănânci gustos, e simplu să trăiești frumos, e simplu să fii fit, e simplu să fii bun și să faci lucruri bune. Sunt “nebunul” care pune suflet în tot ceea ce face, în farfurie, în viața de zi cu zi, în oamenii pe care îi întâlnește și în poveștilepe care le trăiește.

Iubesc motocicletele, tatuajele, călătoriile și ciorba de burtă 🙂 Iubesc oamenii și poveștile lor. Iubesc România, de la un capăt la celălalt și iubesc felul în care am învățat de la voi că mesele sunt făcute pentru a fi împărțite cu cei dragi, pentru a râde și a mânca bine, pentru poveștile din bucătărie, la un pahar de vin franțuzesc. 

Acum e rândul tău. Salut, eu sunt Chef Samuel și îmi pare bine de cunoștință. Povestea ta care e? 

 

Comments are closed.