Bibilică la ceaun

Știu că în România tradiția spune că de Paște se mănâncă miel sau curcan, însă eu am o propunere puțin mai atipică. Vă prezint rețeta mea de bibilică la ceaun, perfectă pentru mesele în familie. Îmi place carnea de bibilică pentru că este foarte fragedă, parcă se topește în gură. Dacă nu aveți bibilică sau nu vă place, o puteți înlocui și cu pui de curte. Sărbători liniștite și bucurie în case vă doresc!

Ingrediente:

  • o bibilică întreagă, aprox. 1 kg
  • 30 gr unt semi-sărat
  • 100 gr ceapă
  • 200 gr cartofi noi
  • 80 gr bacon
  • piper boabe
  • 20 ml ulei
  • foi de dafin
  • 4-5 căpățâni de usturoi
  • cimbru proaspăt
  • sare și piper

Pentru început bibilica trebuie curățată foarte bine. Se scot organele și se spală bine în interior. Când pasărea e gata pentru a fi preparată se adaugă în interior  câteva boabe de piper, cimbru proaspăt, foi de dafin și sare. 

Se încinge într-un ceaun sau cratiță untul semi-sărat amestecat cu puțin ulei și cu usturoiul întreg, apoi se pune bibilica la călit, pentru a prinde o crustă crocantă și o culoare plăcută. Pentru a se rumeni uniform pasărea trebuie întoarsă pe toate părțile și lăsată la foc mic.

După ce bibilica a căpătat crustă, se bagă la cuptor la 185 de grade și se lasă aproximativ 45 de minute. Opțional se pot adăuga în ceaun cartofi noi în coajă și bacon, care se lasă la copt odată cu bibilica.

Poftă bună!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.