Anghinare à la grec

Pentru că m-ați certat că am pus doar poze, mi-am făcut timp să ies puțin din bucătărie și să împărtășesc cu voi și rețeta de anghinare a la grec. E un aperitiv fresh, rapid și foarte gustos , perfect pentru sezonul cald. Sper să vă placă!

Ingrediente pentru două porțiii:

  • 300 gr anghinare proaspete
  • 50 gr ceapă
  • 15 gr măsline kalamata
  • coriandru proaspăt
  • 100 ml vin alb
  • 10 ml oțet de mere
  • 50 gr roșii cherry
  • o legătură ceapă verde
  • 20 ml lei de măsline
  • sare și piper

Cum se face:

Se curăță anghinarele și se taie în două, apoi se pun la călit într-o tigaie în care am încins untul semi-sărat și uleiul de măsline. Le lăsăm la foc mediu până prind culoare și se înmoaie, apoi adăugăm coriandrul proaspăt și ceapa tăiată mărunt. Nu uităm de sare și piper.

Lăsăm totul la foc mic, apoi adăugăm vinul alb și oțetul de mere. După ce scade compoziția și ingredientele prind culoare, adăugăm roșiile cherry proaspete și măslinele kalamata. Și gata, aperitivul mediteranean este gata! De preferat să fie servit rece.

Poftă bună!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.