Tartă din mălai cu stafide, rom și înghețată de soc

Cine mă cunoaște știe că îmi place să încerc tot felul de nebunii în bucătărie, iar rețetele tradiționale românești reinterpretate sunt preferatele mele. M-am îndrăgostit de sarmale, mici și mămăligă încă de la prima mea vizită în România, când habar nu aveam că urmează să mă mut aici definitiv.

Prietenii mei și oaspeții restaurantului în care lucrez știu că vin mereu cu câte o nouă invenție și chiar dacă de multe ori sunt sceptici, mereu ajung să ceară și a doua porție. Ultima data s-a întâmplat asta cu șerbetul de palincă :).

Zilele trecute am avut din nou inspirație și am făcut o tartă din mălai (e ok, puteți să-i spuneți mămăligă), cu stafide, rom și înghetață de soc. Vă las aici rețeta în caz că vreți să vă impresionați și voi prietenii sau rudele:

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 100 gr zahăr
  • 200 gr mălai
  • 3 ouă
  • 40 gr soc
  • 20 ml rom
  • 20 gr stafide
  • 5 gr zahăr pudră
  • 1 baton de vanilie
  • O cupă înghețată de soc (sau orice alt sortiment)

Cum se face:

Se pune la fiert laptele împreună cu florile de soc, stafidele, romul și batonul de vanilie. Separat, într-un bol se bat ouăle cu zahărul. După ce a fiert laptele se adaugă mălaiul și se lasă totul la fiert încă 10 minute. Apoi se adaugă ouăle bătute și se fierbe totul pentru încă 5 minute. Când întreaga compoziție a fiert se pune în forme de tartă și se bagă la cuptor 15 minute.

Cand tarta este gata se lasă să se răcească 15 minute, apoi se asamblează farfuria. Eu am ales să o servesc alături de o cupă de înghețată cu aromă de soc, însă voi puteți folosi sortimentul vostru preferat. La final am stropit totul cu puțin ulei de soc și am presărat și câteva flori. Dacă tot e sezonul, am zis să profit din plin. Farfuria asta miroase a primăvară!

Sper să vă placă mămăliga mea reinterpretată sub formă de desert. Poftă bună!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.