Ingrediente pentru două porții:
- 320 gr lup de mare
- 20 gr pesto
- 20 gr zbârciogi (morilles) uscați
- 240 gr napi
- 100 ml smântână
- 20 gr unt semi- sărat
- 120 gr roșii cherry
- cimbru proaspăt
- sare
- piper
Cum se face?
Înainte de a începe rețeta propriu-zisă se pun zbârciogii uscați în apă călduță pentru a se rehidrata. Lichidul în care au stat la inmuiat nu trebuie aruncat. Acesta împrumută aromele ciupercilor și va fi ulterior folosit în sosul pentru pește.
Al doilea pas este să tăiem napii în 4 sau 6 bucăți în funcție de mărime. Îi punem apoi într-o tigaie încinsă în care am topit untul și adăugăm puțină apă, cimbru proaspăt, sare și piper. Lăsăm la foc mic până se pătrund bine napiii, iar când sunt gata îi scoatem și adăugăm în tigaie lichidul în care s-au inmuiat ciupercile uscate. Lăsăm la foc mic până se întrepătrund aromele napilor și ale ciupercilor, apoi punem smântână, sare și piper. În sosul obținut punem fileul de lup de mare cu partea care conține pielea în jos, pentru a rezulta o crustă crocantă la final.

Știu că pare puțin complicat, dar dacă citiți cu atenție și aveți răbdare să urmați toți pașii, garantez că rezultatul merită din plin!
După ce s-a gătit peștele îl scoatem din tigaie și adăugăm în sosul rămas zbârciogii rehidratați, pe care îi mai lăsăm la foc mic aproximativ 5 minute. În final nu rămâne decât să montăm farfuria. Nu uitați să adăugați peste întregul preparat puțin sos pesto și câteva bucăți de roșii cherry.
Poftă bună!