Super-rapid, super-bun | Cartofi copți cu urzici și trufe uscate

Iubesc cartofii copți, aș umbla după mine cu o sobă și aș mai băga câte unul la copt din când în când. O sobă, nu un cuptor, că am văzut eu la sate cum se coc cartofii: pe jar, la sobă, iarna. Și ce gust, mmmmmm! Dar până ajungem la o sobă 100% românească, ne mulțumim și cu un cuptor și ajutăm un pic rețeta cu urzici și trufe, despre care știți că sunt iubirea vieții mele. 😍


Timp de coacere: 60 de minute (dar nu vă speriați, ca gândul trec și c-un episod pe Netflix)
Ingrediente (pentru o porție):
100 gr cartofi
10 gr urzici
2 gr trufe uscate
2 gr sare
2 gr piper
20 ml ulei de măsline
5 gr usturoi

Pentru rețeta asta, aveți nevoie de cartofi noi, de cea mai bună calitate. Pe cât posibil, încercați să alegeți cartofi mici, de aceeași dimensiune. Mai întâi se spală cartofii și urzicile bine de tot. Trufele uscate sunt cel mai greu de găsit, dar nu imposibil. Încercați la prietenii de la Pasterra, regii trufelor în România.

Se pun cartofii întregi peste care adăugăm uleiul de măsline, usturoiul tăiat în două, urzicile și trufele în folie de aluminiu. Se presară sarea și piperul. Se închide bine folia și se lasă în cuptorul încins la 180 de grade timp de o oră. Și gata! Poftă bună! 🖤

P.S. Și dacă v-au mai rămas cartofi, puteți face și un desert minunat: fantasticele găluște cu prune!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.