Ingrediente:
- 160 gr somon
- 3 gr sare
- 2 gr piper
- 1 gr piper Espelette
- 50 gr ceapă
- 100 gr varză parksoi
- 80 gr vongole
- 50 gr ceapă
- 40 ml vin alb
- Cimbru fresh
- 3 gr ustori
- 20 ml lei de măsline
- 60 gr roșii cherry
Cum se face:
Pentru început am pus la călit ceapa într-o tigaie în care am încins uleiul de măsline. După ce s-a călit ceapa am adăugat scoicile, vinul alb, cimbrul, sare și piper și am format astfel baza în care se va găti somonul. Lăsăm la fiert, iar la final scoatem scoicile.

După ce am preparat baza am trecut la pregătirea crustei pentru pește. Am tăiat mărunt măslinele pe care le-am amestecat cu usturoiul pisat și cu pătrunjelul, apoi am adăugat peste toate ulei de măsline, sare și piper. Se amestecă toate ingredientele care formează crusta si se pune apoi peste fileul de somon.
De aici nu rămâne decât să punem somonul cu crusta peste baza pregătită. Adăugam și roșiile cherry tăiate în două, varza paksoi, sare și piper și lăsăm la cuptor 10 minute, la 150 de grade.
A fost simplu, nu-i așa? Pofta bună!