Picior de porc cu ficat de rață și trufe

Cine mă cunoaște știe că iubesc mâncarea românească și poveștile din spatele fiecărui preparat tradițional. Când am venit în România am vrut să aflu cât mai multe despre istoria și oamenii ei și nu de puține ori am aflat povești incredibile. De exemplu, am aflat că pe vremea comunismului picioarelor de porc li se spunea “adidași” și se numărau printre puținele alimente care se găseau în perioada respectivă. Românilor nu le-a lipsit niciodată simțul umorului. 🙂

Vă las mai jos o rețetă reinterpretată de mine:

Ingrediente:

  • 2 picioare de porc
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr ceapă
  • cimbru proaspăt
  • tarhon proaspăt
  • 10 gr usturoi
  • foaie de dafin
  • 5 gr pastă de trufe
  • 50 gr țelină
  • 50 gr ficat de rață crud

Cum se face:

Așa cum v-am obișnuit, rețeta nu este una prea complicată. Pentru început se curăță picioarele de porc și se pun la fiert în același vas cu morcovul, ceapa și  țelina. Este important să puneți cantitatea potrivită de sare, pentru că ajută apoi la dezosarea picioarelor. După ce s-au fiert picioarele se dezosează și se toacă alături de legume.

Apoi se așează pe o folie de plastic și se adaugă sare piper, pasta de trufe, tarhonul și ficatul de rață. Se rulează apoi folia și se lasă la frigider peste noapte. Se servește cel mai bine cu sos tartar.

Pofta buna!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.