Escalop de curcan cu conopidă gratinată cu brânză Comté! Cu plăcere!

INGREDIENTE (pentru 4 porții):

conopidă 1 kg
escalop de curcan 500 gr
bechamel 500 gr
10 gr chimion
100 gr ceapă
100 gr de brânză comté
1 legătură de pătrunjel 
2 gr nucșoară
20 gr unt semi sărat
sare
piper 

MOD DE PREPARARE:

Se taie conopida și se fierbe timp de 5 minute în apă sărată. Trebuie să rămână crocantă atunci când o scoateți din apă. Apoi se taie escalopul și se adaugă în tigaie împreună cu untul și ceapa tăiată în 6 bucăți. Se rumenește bine și apoi se adaugă chimionul pentru culoare.

Apoi se amestecă bechamelul cu nucșoara. Se pun într-o tavă specială pentru cuptor curcanul și conopida cu pătrunjelul tocat fin. Deasupra se adaugă bechamelul și brânza comté rasă și se lasă în cuptor timp de 35 de minute, la 170 de grade. 

Bon appétit! N-am reușit să fac decât o poză, pentru că s-au golit farfuriile cât m-am dus să iau telefonul! Dar vă garantez că are un gust incredibil, greu de surprins în vreo fotografie! 🙂

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.