Din bucătărie în sala de sport | O zi cu mine

New Year, New Me! Știu, știu, chiar e, nu doar că sună ca un clișeu, dar uite că m-a lovit și pe mine voința și m-am întors la sală. Aoleu, ce greu e! Așa că am decis să vă “iau” cu mine la sală, ca să mă mai motivați și voi și poate să vă motivez și eu pe voi. Sportul e super-tare, super-sănătos (dincolo că o să arătăm și mai bine decât oricum o facem), dar mai ales pentru niște gurmanzi ca mine (și probabil ca voi toți), sportul devine chiar necesar, nu doar o opțiune, repetați după mine: NE-CE-SAR!

Deci, să începem. Îmi place să fac sport dimineața, că asta îmi dă energie toată ziua. Dacă puteți să vă treziți și vă permite programul să mergeți la sport, ar fi minunat.

“Sam, dar spune-le oamenilor că sportul nu înseamnă doar sală, ci că pot merge pe jos, alerga în parc, bicicletă, urcat scările, numai să facă mișcare, în funcție de timp, de chef, de posibilitățile fiecăruia!” – ăsta e Valentin care vorbește, instructorul meu de sport. Și care o să tot intervină pe parcursul articolului ăstuia, că nu fac nimic fără el! Pe Valentin îl cunosc de muuuult, de când am venit în România. Că eu am făcut mereu sport, să știți, doar în ultimul an am fost mai leneș un pic, dar recuperez acum!

– Dadada, a venit la mine, aveam sala deasupra restaurantului unde era Sam și așa ne-am cunoscut. Și niciodată nu ți-am zis că în toți anii ăștia am apreciat ceva la tine, rar întâlnit.
– Talentul de chef extraordinar?
– Lasă asta, ci faptul că ai rămas fix la fel din prima zi în care abia ajunseseși în România și până azi, când te știe toată lumea și faci atâtea lucruri. Bine, un singur lucru s-a schimbat. Vorbești mai bine limba!

Ăsta e Valentin. Lui îi place să mă chinuie, eu îi mai gătesc din când în când să fie mai bun cu mine sau măcar să nu-mi dea flotări, că le urăsc cel mai mult. Iar acum de când s-a mutat cu sala lângă mine, sunt cel mai fericit. Fac 10 minute de acasă până aici, iar locul ăsta e bombă. N-am văzut o sală mai mare, mai luminoasă, ultra echipată, modern, curat, totul ca la carte. Deci, mă uit la aparatele astea ca la roboți, habar n-aș avea ce să fac cu ele și nu e chiar prima oară când intru într-o sală. Se numește Downtown Fitness 2 (cel de la Obor) și mă găsiți aici de luni până… luni!

-Sam, nu trebuie să vii zilnic, chiar nu e indicat, ți-am mai zis. Sportul înseamnă și recuperare, lucrat conștient, lucrat constant, cardio pentru slăbit, dar numai un pic, că ideea e să pui și mușchi, nu să dai jos doar cu bandă și coardă. În fine, e o discuție lungă aici, dar dacă vreți să faceți sport (fie că reveniți, fie că acum începeți), faceți ceva ce vă place. Că altfel vă pierdeți repede motivația. Și cu o supraveghere din partea unui specialist, dacă se poate, că știți foarte bine că poți să dormi în sală și să nu se vadă sau să ți se pară prea puțin sau, sau, sau.

Plus că mâncarea e superimportantă. Vă dați seama pentru mine că tentațiile sunt uriaș de mari. Gătesc în fiecare zi (în vacanță, în vizite, în orice condiții, în somn! :)), dar trebuie să mă țin de programul stabilit de Valentin. Ideea e să nu faci oricum excese (nu doar cu mâncarea, ci cu orice în viața asta). Mai scap și câte o pizza, dar îi spun lui Valentin de câte ori o comit.
– La ce pizza faci, Sam, și eu aș “scăpa”. Zilnic! :)) Deci, să le spunem oamenilor pățania cu pizza. Eram într-o zi la sală, după-masa, nu apucasem să mănânc nimic, eram leșinat efectiv. Sam era cu restaurantul atunci sub sala de sport și i-am scris să-mi aducă și mie ceva, orice, o bucată de pâine, ORICE! Mi-a făcut o pizza în 20 de minute și nu exagerez: a fost cea mai bună pizza mâncată în viața mea. Eram șocat de gust, de miros, deși, era doar o pizza până la urmă, mă gândeam că mi se pare mie că e genială de la atâta foame, așa că am început să mă duc pe la colegi să le dau câte o felie, să-mi spună ce cred. Nu exagerez: ne-am închinat toți la pizza aia, n-am mâncat ceva mai bun! :))

Deci, vă dați seama cât de greu îmi e mie să mă abțin, eu toată ziua în bucătărie? Dar uite acum am la mine orez fiert, ou și cu legume. Mă duc să fac un ficat acum, iau de aici din piață ce-mi mai trebuie, că e noroc cu Oborul chiar lâgă sală (stau departe de mici, promit!) și mă duc să gătesc. Dar eu azi doar proteine și grăsimi (din alea bune!).

– Însă e irelevant să vă zică Sam sau cum arată meniul perfect de dietă sau ce exerciții sunt mai bune. Depinde de fiecare, de metabolism, de obiective, de stil de viață, de gusturi, etc (ăsta e tot Valentin!). De aceea, ascultați-vă organismul și, dacă se poate, mergeți la cineva specializat pe nutriție și sport. Dacă nu, știți și voi, cât mai multe legume, cât mai sănătos preparatele mâncărurile și cât mai puțin alcool! 🙂 Iar sport sub toate formele lui, chit că lăsați din când în când mașina acasă și mergeți pe jos.

Gata, atât de la mine! Sper să mă vedeți la vară cu un beach body nebun :))

Au transmis pentru dumneavoastră,
Sam și Valentin de la Downtown Fitness 2 (la Piața Obor, dar stați departe de mici, da?)

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.