Supă de ceapă

M-am gândit să dau startul rețetelor de pe blog cu un preparat simplu și gustos, potrivit pentru sezonul rece, pe care să îl puteți încerca și voi acasă. Am ales supa de ceapă franțuzească pentru că este ușor de gătit și are ingrediente puține, iar dacă respectați câteva trucuri simple, rezultatul va fi cu siguranță unul spectaculos.

Pentru 4 porții am folosit:

  • 400 g ceapă
  • 100 ml vin alb
  • 1 l apa
  • Sare și piper
  • 50 gr unt
  • 60 gr pâine
  • 50 ml ulei
  • 1 foaie de dafin
  • Cimbru fresh
  • Branză Comte 

Pentru început se curăță cepele și se toacă fin, la fel ca în fotografie. Apoi se adaugă ceapa tăiată într-o tigaie în care s-au încins untul și uleiul. Este important ca bucățile de ceapă să fie de aproximativ aceeași dimensiune, pentru a se găti în același timp și pentru a avea aceeași culoare.

Când ceapa se înmoaie și devine maronie se adaugă vinul alb și se lasă la scăzut la foc mic. Apoi se adaugă apa, cimbrul, foaia de dafin, sarea și piperul și se lasă la fiert timp de două ore la foc mic, până când compoziția devine cremoasă.

La final, se pun porțiile în boluri din ceramică peste care se adaugă câte o felie de pâine și brânza Comte rasă. Apoi se pun bolurile la cuptor până când brânza se topește și formează o crustă. 

Poftă bună!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.