Calcan cu legume la cuptor

Ingrediente (două porții):

  • 500 gr calcan
  • 120 gr roșii cherry
  • 50 gr ceapă verde
  • 10 gr ustori
  • 10 gr măsline negre
  • 200 ml lei de măsline
  • 100 ml vin alb
  • 440 gr cartofi noi
  • Sare
  • Piper
  • Busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Pentru început se curăță, se spală și se taie legumele în bucăți de dimensiuni egale, pentru a se putea găti uniform la cuptor.

După ce ați tăiat legumele amestecați-le, adăugați uleiul de măsline, vinul, sare și piper și puneți totul la cuptor, într-o tavă de inox, la 175 de grade. După aproximativ 12 minute adăugați peste legume calcanul și mai lăsați la cuptor încă 15 minute. Eu am folosit calcan pentru că îmi place foarte mult, dar dacă nu aveți sau preferați alt tip de pește, simțiti-vă liberi să improvizați.

Este important ca după ce ați adăugat peștele să deschideși cuptorul din când în când și să puneți sosul rezultat de la legume peste calcan. Astfel veți obține un pește fraged, cu un plus de gust.

Cam asta a fosa rețeta de calcan cu legume la captor. Simplu și rapid, cum v-am obișnuit. Dacă aveți nelămuriri, întrebări sau sugestii, lăsați-le în comentarii sau pe pagina mea de Facebook. Poftă bună!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.