Pui în sos de vin roșu 🍷

Rețeta asta ar trebui să se numească pui cu sos de răbdare, pentru că aveți nevoie de multă răbdare ca să vă iasă cum trebuie. Dar vă promit că merită și că, de altfel, e o rețetă ușoară de tot.

🍜 INGREDIENTE:
1,3 kg de pui (întreg)
200 g bacon
5 căței de usturoi
50 g de paste de tomate
100 g de făină
5 g cimbru proaspăt
200 g ciuperci
200 g morcovi
200 g ceapă
1l de vin roșu sec
foi de dafin

⏰ TIMP DE PREPARARE: 2h 30 min

MOD DE PREPARARE
Mai intâi prăjim puiul în puțin ulei până se rumenește bine de tot. Apoi adăugăm bacon, cimbru și usturoi și le prăjim împreună.
După ce s-au rumenit bine, adăugăm pasta de tomate și două linguri de făină pentru a se îngroșa sosul. Amestecăm și le gătim împreună 10 minute la foc mic.
Apoi adăugăm vinul roșu și amestecăm bine. Turnăm puțină apă și apoi adăugăm legumele tăiate.
Lăsăm la foc mic totul și așteptăm cam o oră și jumătate. Până atunci, ne săturăm din aromă care este… dumnezeiască.

După ce e totul gata, ne delectăm. Poftă bună! 😋

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.