Dragi români, nu mai complicați bucătăria românească #AvocadoNuCreșteLaBunici

Poate o să supăr multă lume cu mesajul ăsta, dar nu pot să tac. Nu mai pot să văd combinații ciudate în mâncărurile românești. New Romanian Kitchen – aoleu, aoleu, aoleu! Voi știți că și eu sunt creativ în bucătărie, dar de lucrurile tradiționale nu mă ating. Rețeta aia din caietul dictando al bunicii – aia e perfectă, nu interveniți pe ea. Inovați în bucătărie, dar mâncarea tradițională trebuie să rămână 100% tradițională. De ce? Pentru că e MINUNATĂ!

Gătiți cu produse care cresc la noi, la bunici. Mergeți la piață de câte ori aveți ocazia și ajutați-i pe oamenii aceia să vândă produsele, pentru că ce găsim acolo pe tarabe nu se compară cu legumele sau fructele din plastic din supermarketuri. Coliva (care e unul dintre deserturile mele preferate din lume) nu are nevoie de Nutella sau papanașii de caju. Avocado e grozav și se poate prepara în multe feluri, dar nu are ce căuta în drob sau salata boeuf sau mai știu eu ce.

Căutați mici producători locali și încercați o pâine făcută de ei, în casă. Păi, nici nu mai știm ce gust are pâinea, după toate sortimentele din țiplă! Vorbiți cu mama sau bunica și faceți mămăliga așa cum știu mâinile lor muncite să o facă, așa cum v-au bucurat toată copilăria. Cu brânză de țară și ochiuri arse un pic în tigaia aia veche, nu cu parmezan și ouă poșate… 🙂

De ce sunt așa supărat? Că sunt, chiar sunt! Pentru că, fără să ne dăm seama, în timp vom pierde bucătăria tradițională, așa cum s-a transmis ea de când lumea. Din bunici la părinți și copii.  Aveți grijă de rădăcinile voastre, dragi români. Indiferent că vorbim despre bucătărie sau stil de viață. Tradițiile sunt cele care ne definesc și ne ajută să ne întoarcem mereu “acasă”, când mai rătăcim drumul.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.